La mesura del detall

Magí Serra crea “La mesura del detall” a partir de l’experiència viscuda de la mort d’una persona molt important, un referent, el seu pare, mort el 2013 a causa d’un càncer. Aquesta experiència el porta a confrontar-se amb ell mateix, el camí que iniciava com un dol, acaba sent un viatge personal. I així, poder compartir pensaments del context en el que vivim, i de les formes i els moviments que generem al voltant de la pèrdua, l’equilibri o la nostàlgia.
La peça transcorre en un espai de confusió, on l’intèrpret es confrontarà amb les seves limitacions, mentre intenta distingir on acaba el dol i on comença el viatge. En aquest entorn inestable, en molts moments el seu únic referent per seguir endavant serà cada pas, cada gest, cada moviment, cada instant de seguretat, on agafar-se quan tot el voltant trontolla i que l’ajuda a seguir endavant.
La manera de posar en escena aquests pensaments és a través d’un moviment funcional, o sigui, degut a la seva finalitat. Així des del gest més simple i petit fins al més complex i gran, l’intèrpret construirà una estructura molt complexa amb fil, pals i pesos que estarà en un delicat equilibri, com si d’un castell de naipes estiguéssim parlant.
D’aquesta manera, m’agradaria proposar un espai de comunicació amb el públic sense pressa i sense necessitat de cridar l’atenció fent valdre la força de la perseverança i l’honestedat per superar les limitacions físiques o mentals que tenim o que ens autoimposem així poder reflexionar sobre la bellesa i la fragilitat de les nostres vides.